Gibraltar oktober 2003

Fredagen den 10 oktober 2003 tillbringar vi först i solen på stranden i Marbella, innan hela gänget åker iväg mot Gibraltar.


Lördagen den 11 oktober 2003. Upp tidigt, ingen frukost, regn, rusk & snålblåst,hmm.

Tur att man har en hund som inte bryr sig om sådant!!!

Nummerlapparna skall hämtas ut på plats, det tar över en timme i kö för att få dem. Samtidigt får man katalogen över alla tävlande, där vi ser att det är 22 RR (8 hanar + 14 tikar) från Frankrike, Portugal, Spanien, Sverige & Tyskland. Kul!

Domarbyte utgår gör Eliza Meira Lopes De Castro (BR) och ny domare blir Mrs.Lisbeth Mach (CH).

Vinnare av hanhundsklassen blir till slut en hanhund som Shona och jag träffat redan i både Monaco & Frejus, Frankrike; Ch Rolling´s Jungle Baloo, han vinner nu sitt första Gibraltar Cert & CACIB.

Som vanligt visas “Baloo” utav en professionell handler.

Sedan är det Shona´s och min tur. Det märks att domaren är tandläkare till vardags, hon gräver igenom Shona´s mun, som inte bryr sig nämnvärt, och vinner slutligen unghundsklassen före en ungtik ifrån Tyskland.

Vi får sedan möta den större öppna klassen, och vinner även den och erhåller vårt första Gibraltar Cert!


Som bästa tik väljer domaren till slut ”moster” ”Sani” (MultiCh Shangani Rasuli Ehsani), Shona och jag blir 2:a bästa tik och erhåller CACIB, (då ”Sani” redan är Internationell Champion), 3:dje bästa tik blir mamma ”Dunia” (MultiCh Shangani Patana Dunia).

Ch Rolling´s Jungle Baloo blir till slut BIR och ”Sani” blir BIM


Söndagen den 12 oktober 2003. Efter en orolig natt med många tankar så är vi nu på utställningsplatsen igen. Jag blir bara mer och mer nervös, när jag tänker på att Shona ÄR halvvägs till att bli champion, OM det bara går bra idag, också…..

Domare för dagen är Mr Josef Nemec (CZ).

Först ut är hanarna. För många utav hanarna är denna dag viktig, då flertalet utav dem har 1 Gibraltar Cert sedan tidigare, och behöver alltså dagens Cert för att bli Champion.

Hanhundsklassen vinns även denna dag utav Ch Rolling´s Jungle Baloo, som därmed blir Gibraltar Champion, han erhåller även ytterligare ett CACIB.

 

Shona entrar ringen stolt, medans det känns som om jag bara springer med, på darrande ben. Idag blir det mycket springa av, innan domaren till slut bestämmer sig för att placerna Shona som vinnare i unghundsklassen.

 

Även flertalet utav ägarna till öppen klass tikarna suktar efter sitt andra cert, så även jag…

 

Denna dag så står ”certkampen” till slut mellan Shona och en portugisisk tik.

 

Och jag som trodde att jag hade fått springa mot ungtiken….vi springer och springer, jag har snart gjort cirkeln så liten så att det knappt går att springa runt, jag är torr i munnen och flåsar som en blåsbälg…

 

Jag tror inte att det är sant när domaren kommer emot mig, tar mig i hand och gratulerar mig till Certet. Yes! Jag har en Champion!!!

 

”Sani” vinner även denna dag Championklassen före,

 

”Dunia”

 

Nu var det dags för bästa tik, (som inte kändes så viktigt just då).

 

Snart stod det klart att Shona denna dag blir bästa tik och får sitt andra CACIB, före Sani, tätt följd av Dunia.

 

När det är dags för domaren att välja BIR/BIM så är jag redan i sjunde himlen, och bryr mig inte riktigt hur jag visar min Shona.

 

Det blir även denna dag Ch Rolling´s Jungle Baloo som tar hem BIR-titeln och Shona blir BIM. Domaren motiverar sitt val med att Shona ”bara” är 19 månader, och har tiden för sig.

Och det är helt OK för mig, jag är så nöjd med allt som Shona har presterat denna helg.

”Som grädde på moset” får Shona även ett ”Qualyfing Award Card” till Crufts 2004 samtidigt som vi hämtar ut vårt Gibraltiska Championat!

 

Syftet med resan var inte bara att visa Shona, utan att träffa nya- & gamla ”RR-folks”, se nya RR OCH äntligen få se Shona´s pappa Remus, ”live”.

 

Ni kan säkert se att Shona liknar sin pappa väldigt mycket….(samma speciella utstrålning)

 

ja, hon liknar sin mamma också, för den delen!

 

Shona´s halvsyster ”Judy”, fick jag också träffa tillsammans med deras gemensamma pappa Remus. Remus gäspar lite nonchalant när han skall bli fotograferad, precis som Shona brukar göra….

 

Vi träffar också föräldrarna (”Sani” & Blitz), till den kommande kullen hos Shona´s uppfödare

”Spirit of Ishtar”.

 

Vá skönt det var att ha sin uppfödare med sig när man visade sin hund. Några som kom med bra råd, som ”hejjade” på en och någon att fira med efteråt!!!

 

Vi var tvungna att stanna på väg tillbaka till Marbella framför den mäktiga Gibraltar klippan och ta en segerbild, med alla rosetter (man får tyvärr endast rosetter för Cert, CACIB och BIR i Gibraltar).

Mission Gibraltar Accomplished! J

 

Vi var alla helt slut, men lyckliga när vi var tillbaka till ”Casa de Spirit of Ishtar”.

Lyckligast var nog hundarna, som inte hade bajsat på två dagar, då Gibraltar verkligen inte är hundvänligt, ur rastningssynvinkel, inte en gnutta grönt någonstans, bara asfalt….

 

Måndagen var helgdag i Spanien, så hela dagen tillbringade vi nere på en strandbar.

Över flertalet kannor sangria ältade vi Shona´s prestation, 2 Cert, 2 CACIB, 1 BIM titel,

1 “Qualifying Award Card” till CRUFTS 2004 & 1 Championat! Vilken lyckad resa!

 

Comments are closed.